Unga Bergsjöbor målar sitt Bergsjön


2019-08-08

”Mitt Bergsjön” är temat för konstverket som ungdomar från Bergsjön ska måla på en vägg vid Rymdtorget tillsammans med en konstnär.
Bild: Familjebostäder
”Mitt Bergsjön” är temat för konstverket som ungdomar från Bergsjön ska måla på en vägg vid Rymdtorget tillsammans med en konstnär.

Under en vecka målar ungdomar från Bergsjön tillsammans med en konstnär en vägg vid Rymdtorget på temat ”Mitt Bergsjön”.
– Många går förbi torget på väg till spårvagnen, så det känns extra roligt att unga från området själva får ha inflytande över sin utemiljö, säger Talar Kirkor, utvecklingschef på Familjebostäder i Bergsjön.

Under sommaren har 140 ungdomar från nionde klass och gymnasiet arbetat hos Familjebostäder i Bergsjön. De flesta kommer själva från området. Förutom att hålla rent och fint har ungdomarna tillsammans med Sätt Färg på Göteborg och flera konstnärer arbetat med att måla och smycka väggar vid Rymdtorget och Siriusgatan.

– Vi börjar veckan med en workshop då vi pratar om vad Bergsjön betyder för var och en av ungdomarna. Här associerar vi så fritt som möjligt. Bergsjön kan vara en känsla eller en specifik plats. För någon kanske Bergsjön är en kompis eller en familjemedlem, för någon annan kanske siffran sju, berättar Johanna Burai, som är konstnär och handleder ungdomarna.

Arbetet inleds med att hitta motiven och under veckan kommer målningen att växa fram. Ungdomarna som deltar är själva från Bergsjön.

– Det är två långa väggar som ska målas. Den ena väggen delar vi upp så varje person får måla sitt motiv, den andra väggen målar vi tillsammans i slutet av veckan, säger Johanna Burai.
– Min förhoppning med det här projektet är såklart att vi ska ha kul tillsammans men också att måleri kanske är ett oupptäckt intresse för någon av ungdomarna.



Källa: Familjebostäder