20 nya Bigbelly ska göra Stockholm renare


2019-08-08

Bild: Roadtrax AB

Bigbelly är den mest effektiva plattformen för hantering av skräp i offentlig miljö. En solcellsdriven papperskorg med inbyggd komprimator för att ge plats åt 570 liter skräp. Stockholm har idag över 700 stycken enheter från Bigbelly, utplacerade i både parker och stadsmiljö för att effektivisera stadens skräphantering.


Varje enhet är en accesspunkt med inbygg teknik för att spåra och mäta innehållet via kontrollpanelen CLEAN. Underlaget som registreras gör det enklare för personal att öka produktiviteten och jobba smartare med miljön i fokus för att planera transporter.

Bigbelly har fantastiska exponeringsytor som kommunen kan nyttja till att kommunicera med besökarna. Denna kampanj handlar om i samband med den nya fimplagen som träde kraft 1 juli 2019 att uppmuntra till att använda släckplattan och kasta sin fimp i enheten istället för på marken.

I samband med Bigbellys ergonomiska uppbyggnad av tillgänglighet är Bigbelly även ett slutet system. Detta har sin positiva fördel att hålla obehöriga och skadedjur utanför papperskorgen för att minimera skräp på mark.



Källa: EWF ECO