Elitfönster bygger en hållbar framtid


2019-08-13

Elitfönster lanserar en ny affärsplan och inleder samtidigt flera omfattande initiativ för att stärka marknadspositionen. Ökat fokus på hållbarhet i alla led, stärkt produktutveckling och nya digitala lösningar för effektivare produktion är exempel på områden som kommer att prioriteras framöver.

– Vi tar nu nästa steg i vår utveckling. Elitfönster har som mål att skapa än mer klimateffektiva fönster genom nyinvesteringar i produktion och produktutveckling med tydligt fokus på hållbarhet. Elitfönster bygger för framtiden och vi vill gärna berätta mer om detta för våra partners och Sveriges konsumenter, säger Jonas Hernborg, VD för Elitfönster AB.

Elitfönsters hållbarhetsarbete handlar om att se över hur miljöpåverkan kan begränsas i alla led samt hur en mer resurseffektiv verksamhet kan bedrivas. Exempelvis används idag enbart el från vindkraft i produktionen, all träråvara som köps in kommer från hållbara skogsbruk och träspill från den egna verksamheten används för uppvärmning av lokalerna.

– 30 års garanti, prisvärdhet och säkra köp är viktigt men miljöpåverkan från råvara till slutprodukt är en aspekt som vi vill lyfta fram ytterligare, säger Jonas Hernborg.

En viktig del i produktutvecklingsarbetet framöver är Thomas Haage som nyligen tillträdde som produkt- och teknikutvecklingschef. Thomas kommer närmast som VD och platschef för Xylem, ett globalt ledande bolag inom vattenteknik, och har innan dess bland annat erfarenhet från Husqvarna Construction. Thomas ingår i Elitfönsters ledningsgrupp.



Källa: Elitfönster