Nu startar uthyrningen av 87 nya lägenheter i Bergsjön


2019-08-15

I mars 2020 sker de första inflyttningarna. Lägenheterna i ett av de nya husen har i första hand reserverats till unga vuxna.
Bild: Familjebostäder i Göteborg AB
I mars 2020 sker de första inflyttningarna. Lägenheterna i ett av de nya husen har i första hand reserverats till unga vuxna.

De nya lägenheterna på Merkuriusgatan och Tellusgatan ligger i fyra hus mellan Tellusgatan och Bergsjövägen, varav ett av husen kommer att hyras ut till unga vuxna (upp till 30 år) i första hand. Lägenhetsstorlekarna varierar mellan 1 och 5 rum och de första inflyttningarna sker i mars 2020.

Lägenheterna är ljusa och har en öppen planlösning med modernt kök och badrum. Alla lägenheter har egen balkong och tillgång till en grön gård med samlingsytor, grillplats och lekplats.

– Bergsjön är ett område som utvecklas snabbt i positiv riktning. Just nu byggs det många nya bostäder, både bostadsrätter och radhus. Vi är glada över att kunna erbjuda fler hyresrätter, säger Robert Jademyr, distriktschef.

Förutom bostäder byggs även en ny förskola i anslutning till de nya lägenheterna vid Merkuriusgatan, och Göteborgs nya kulturhus kommer att stå klart 2021 alldeles i närheten.

Lägenheterna släpps successivt under hösten. De erbjuds först till nuvarande hyresgäster inom Familjebostäder och läggs därefter ut på Boplats Göteborg.



Källa: Familjebostäder i Göteborg