NCC bygger nya Burlövsbadet


2019-08-16

Bild: NCC

NCC ska tillsammans med Burlövs kommun bygga nya Burlövsbadet i Arlöv, strax norr om Malmö. Uppdraget är ett partneringsamarbete och ordervärdet uppgår till 290 miljoner kronor.


– Tillsammans med NCC har vi funnit en lösning som både tillgodoser kommunens framtida behov och är hållbar, säger Lars-Åke Ståhl, kommundirektör i Burlövs kommun.
– Det nya badet blir en mycket viktig del av attraktiva Burlöv och utvecklingen av Kronetorpsstaden som nu växer fram mellan Arlöv och Åkarp. Järnvägsutbyggnaden Lund-Arlöv, fyra spår med Burlövs nya station ger utmärkta pendlingsmöjligheter till och från området och nya Burlövsbadet.

Kommunens verksamheter, samt den aktiva simklubben som hyr lokaler av kommunen idag, har varit involverade i utformningen av det nya badet, som kommer att innehålla en 50-metersbassäng, en undervisningsbassäng, en multibassäng med höj- och sänkbar botten samt en barnbassäng. Simklubben kommer att få egna lokaler på plan 2 tillsammans med badpersonalens utrymmen. Det blir även lokaler för ett gym på plan 2. På entréplan blir det reception och café. Det nya badet kommer kunna ta emot 200 000 besökare per år.

Nya Burlövsbadet byggs nära den nya pendeltågsstationen, på mark bredvid kommunens nuvarande badhus. Gamla badet kommer att vara i drift under hela byggtiden och rivs när det nya är klart.

– NCC har stor erfarenhet av att bygga bad- och simanläggningar, bland annat Ystad badhus, Sjöbo simanläggning och Hylliebadet i Skåne, och genom vår badhusgrupp delar vi erfarenheter mellan projekten, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.
– Det gör att vi kan utveckla och bygga nya Burlövsbadet så det blir miljömässigt och tekniskt hållbart för både besökare och kommunen.

Planerad byggstart för nya Burlövsbadet är i slutet av 2019 och det beräknas vara klart i början av 2022. Affären uppgår till 290 miljoner kronor och orderregistreras i tredje kvartalet 2019 i affärsområde NCC Building Sweden.



Källa: NCC