Telge Hovsjö fick stöd från Boverket – satsade på stor aktivitetspark i området


2019-09-05

Ambitionen med utvecklingsarbetet var att göra området kring Hovsjö hub till en attraktiv och spännande plats, där människor oavsett bakgrund, ålder, kön och förutsättningar uppmuntras att träffas och att röra på sig.
Bild: Telge Hovsjö
Ambitionen med utvecklingsarbetet var att göra området kring Hovsjö hub till en attraktiv och spännande plats, där människor oavsett bakgrund, ålder, kön och förutsättningar uppmuntras att träffas och att röra på sig.

Pontus Werlinder, tf vd Telge Bostäder och Telge Hovsjö.
Bild: Telge Hovsjö
Pontus Werlinder, tf vd Telge Bostäder och Telge Hovsjö.

Den 27 augusti invigde Telge Hovsjö den nya aktivitetsparken i Hovsjö, Södertälje. Här kan man bland annat ägna sig åt parkour, spela basket, beachvolleyboll och pingis samt koppla av i fina omgivningar. Parken är inte bara till för de som bor i Hovsjö – här är alla välkomna att nyttja både aktiviteter och yta.

Under 10 års tid har Telge Hovsjö jobbat intensivt med att utveckla Hovsjö till ett tryggare och attraktivare område. 2016 ansökte bolaget om stöd från Boverket för att satsa ytterligare på utemiljöerna här. Ambitionen var att göra området kring Hovsjö hub till en attraktiv och spännande plats, där människor oavsett bakgrund, ålder, kön och förutsättningar uppmuntras att träffas och att röra på sig.

– Den här satsningen är en del av det ständigt pågående arbetet med social hållbarhet, trygghet och trivsel i Hovsjö. Vi hoppas att den nya aktivitetsparken ska inbjuda till ännu fler möten och en ännu större stolthet över området bland de som bor här, säger Pontus Werlinder, tf vd Telge Bostäder och Telge Hovsjö.

Aktivitetsparken ligger i anslutning till Hovsjö hub och här kan man ägna sig åt fysiska aktiviteter som basket, parkour och beachvolleyboll men även platser för rekreation och umgänge ryms inom området.

– Vi har anpassat ytorna så de ska finnas något för alla. Här kan du ägna dig åt spontanidrott men det finns också platser där man bara kan sitta ner och ta det lugnt, berättar Pontus.

Innergården bjuder in till sociala möten. Denna plats är anpassad för umgänge och här finns sittplatser och grillplatser.

Även leksugna får sitt behov uppfyllt. Eftersom detta område har placerats vid de befintliga körsbärsträden har man valt att kalla lekytan för Körsbergstorget. Här finns bland annat sandlåda, gungor, rutschkana och schackbord.

Pontus Werlinder poängterar att det är helt gratis att komma hit och använda alla ytor och aktiviteter som finns. Man behöver inte heller göra någon bokning och viktigast av allt - aktivitetsparken är till för alla.

– Alla är välkomna hit. Parken är inte bara till för alla i Hovsjö utan vem som helst får komma hit och hänga. Vi hoppas verkligen att parken kan bidra till att Södertäljebor som bor i andra stadsdelar får upp ögonen för Hovsjö och gör besök hit.

Invigningen blev en folkfest med invigningstal och bandklippning, ambulerande medlemmar från Cirkus Cirkör, prova-på-aktiviteter som basket, bordtennis, beachvolleyboll och parkour. Det bjöds på korv, popcorn, dryck och glass och uppträdanden och festligheter avlöste varandra under invigningsdagen.



Källa: Telge Hovsjö