TECEprofil inbyggnadsfixtur med vattentät safetybag - tidsbesparande och säkrare


2019-09-09

TECE inbyggnadsfixtur med Safetybag är en platsbesparande lösning som kan installeras i väggkonstruktionen utan att man behöver tätskikta bakom fixturen.
Bild: TECE Sverige
TECE inbyggnadsfixtur med Safetybag är en platsbesparande lösning som kan installeras i väggkonstruktionen utan att man behöver tätskikta bakom fixturen.

TECE inbyggnadsfixtur med safetybag gör att man slipper den omständliga proceduren med att behöva tätskikta bakom fixturen. Resultatet blir en lösning som sparar tid och värdefull boyta samtidigt som det blir säkrare och tryggare.

TECE inbyggnadsfixtur med Safetybag är speciellt anpassad för den nordiska marknaden där vi ofta använder trä i våra byggnadskonstruktioner, ett material som bekant är mer känsligt för fukt och läckage än vad sten är. Därför ställs det strikta krav på att det ska finnas tätskikt för att förhindra att eventuellt läckage tränger in i väggen och skadar byggnaden. 

TECE Safetybag är en vattentät påse tillverkad av kraftig, åldersbeständig PVC. Påsen omsluter såväl cistern som spolrör och gör att det bara behövs ett tätskikt framför cisternen, man slipper därmed helt den komplicerade proceduren med att tätskikta bakom fixturen. Det här gör att installationen går snabbt och enkelt, utan att behöva tumma det minsta på säkerheten. Skulle olyckan vara framme fångar Safetybagen upp det vatten som läcker ut och det rinner sedan ut i badrummet mellan kaklet och wc-skålens nederkant. Inget vatten hamnar därmed i väggen och man undviker på detta sätt vattenskador.

TECEprofil med Safetybag kan installeras i alla typer av byggnader och såväl i väggkonstruktionen som utanpå väggen. Väljer man att bygga in den kan man få en helt slät vägg utan en ”låda” utanpå väggen som tar onödig plats i badrummet. Alla TECE:s spolknappar passar inbyggnadsfixturen och spoltrycket kan regleras både upp och ner, vilket gör att det inte finns någon risk för överspolning om man har kantlöst wc-porslin. 

TECEprofil inbyggnadsfixtur med Safetybag är testad och godkänd med elva foliesystem: Alfix, Centro, LIP, CC Höganäs, Mira, Mapei, PCI, Schönox, Bostik, Weber och Ardex. Den är anpassad till branschregler Säker Vatteninstallation 2016:1 och har 25 års funktionsgaranti. Fixturen finns i höjderna 820 mm och 1 120 mm.



Källa: TECE