Stort intresse inför säljstart av nybyggda lägenheter i Viken


2019-09-09

Bild: Veidekke

I närheten av Vikens centrum och det välkända växthusområdet utvecklar Veidekke Bostad ett nytt stort bostadskvarter med både radhus och lägenheter. Den 9 september påbörjas försäljningen av lägenheterna i projektet och intresset har varit stort sedan start. I ett första led säljs 64 nya lägenheter med en boyta om 34-149 kvm och ett pris från 1 395 000 kr.


– Under sommaren har vi fått in drygt 300 intresseanmälningar och varje dag är det nya intressenter som hör av sig. Det finns för få lägenheter i Viken och marknaden efterfrågar nyproduktion. Många som bor i villor gör det för att de vill bo kvar i Viken och hittills har det har inte funnits alternativ, säger Karin Schening, försäljningschef region Syd på Veidekke Bostad

De fem nya lägenhetshusen vid Hälsingborgsvägen ligger i direkt anslutning till den omgivande grönskan och har nära till såväl matbutiker som restauranger. Husen har en varierande arkitektur med vackra tegelfasader och inslag av träpaneler. De boende delar på två gemensamma takterrasser och mitt i det nya bostadskvarteret finns även ett orangeri.

– Många av de nya lägenheterna i Viken är unika och det finns såväl vindslägenheter som etagelägenheter i etage med öppet upp till nock, säger Karin Schening.
– Det är sannolikt en förklaring till det stora intresset från hela Kullabygden. Intressenterna kommer från Viken, Helsingborg, Lund, Malmö men även andra delar av Sverige.

Bostäderna som byggs har olika kombinationer av planlösningar och de har 1-5 rum och kök. Utöver lägenheter med mer traditionell planlösning byggs bland annat åtta vindsvåningar och tre etagelägenheter, varav två med öppet upp till nock. Alla lägenheter är genomgående vilket ger härliga ljusflöden och en tydlig känsla av öppenhet. Lägenheterna har stora badrum och välplanerade kök i både öppen planlösning eller mer avskild utformning.



Källa: Veidekke