Norconsult utreder kapaciteten på Skånebanan


2019-09-17

Bild: Linus Johansson

Norconsults järnvägsexperter har vunnit uppdraget att utföra en teknisk utredning i tidigt skede på fyra strategiskt viktiga punkter på Skånebanan: Åstorp, Helsingborgs godsbangård, Helsingborg C samt Ramlösa station.

Utredningen som Norconsult ska genomföra bygger på en åtgärdsvalsstudie gällande Skånebanan. De infrastrukturåtgärder som studien identifierade som viktiga ligger till grund för Norconsults uppdrag, som innebär fördjupade utredningar kring trimningsåtgärder, kapacitetsförstärkning och framtida spårbehov och kapacitet på de olika sträckorna.

Man kommer även att göra utredningar gällande planskild spårport, omdisponering av spår på godsbangården och om förutsättningar för att bygga planskild korsning. Uppdraget sker i tät samverkan med Trafikverket och Helsingborgs stad.

Mats Lithner, Utvecklingschef för Järnväg på Norconsult, är stolt och glad över att teamet har vunnit uppdraget.
–Vi har satt ihop ett starkt team bestående av våra bästa utredare inom järnväg, säger Mats. Ett viktigt uppdrag för oss visar på att vi har en hög kompetens och många goda referenser inom såväl infrastruktur som samhällsplanering, säger han.



Källa: Norconsult