Profilsystem i TRÄ för Glastak


2019-09-27

Scanlight profilsystem i trä ger möjlighet att utföra glastak och glaslanterniner helt utan aluminiumprofiler som bärande konstruktion.
Bild: Teddy Strandqvist, Studio E
Scanlight profilsystem i trä ger möjlighet att utföra glastak och glaslanterniner helt utan aluminiumprofiler som bärande konstruktion.

Nu lanserar Scanlight System AB ett helt nytt och komplett profilssytem i TRÄ för glastak och glaslanterniner. Med Scanlights profilssytem i TRÄ förenas två naturprodukter – dagsljus och trä. Vi älskar trä som material och känslan det ger i rummet – men det är inte den enda anledningen till varför vi väljer trä som material.

Bland mycket annat är trä ju både förnybart, ekologiskt och klimatsmart. Scanlight profilsystem i trä ger möjlighet att utföra glastak och glaslanterniner helt utan aluminiumprofiler som bärande konstruktion.

Utöver profilsystemet finns även ett komplett och standardiserat koncept för sadellanterniner med sadelprofiler i 10° lutning och sargbalkar i limträ. Ett invändigt och heltäckande tätskikt spåras i träprofilerna, vilket gör det möjligt att skapa stora dagsljuinsläpp från tak och samtidigt bibehålla en varm träkänsla.

Avståndet mellan trä och glas blir minimalt och glasen är steppade i nederkant för obehindrad vattenavrinning, samtidigt som det ger en vacker och ren takfotsdetalj.

Utvändiga smäckra skruvlister i aluminium utförs med en profil som möjliggör försänkt skruv inklusive tätbricka alternativt med täcklock för dolt skruvhuvud.


Källa: Scanlight