ÅWL Arkitekter del av Architechts Declare


2019-10-04

Bild: ÅWL Arkitekter

Architects Declare är ett upprop och nätverk som samlar arkitekt- branschen kring klimatfrågor. Uppropet startades i Storbritannien i maj 2019 och har spridit sig till flera länder.

Genom att underteckna uppropet åtar vi oss att gemensamt med vår bransch och våra kunder verka för att stärka våra arbetsme- toder och skapa arkitektur som har en mer positiv inverkan på världen, med hänsyn till miljö och klimatpåverkan.

– Byggbranschen står idag för nästan 40 procent av världens kol- dioxidutsläpp och vi vet att vi behöver både utveckla och utforma byggnader, städer, stadsdelar och landskap utifrån vår planets gränser. På ÅWL är hållbarhet i alla dess aspekter en naturlig del i hur vi tar oss an och löser våra uppdrag. Genom vår arkitektur kan vi göra skillnad varje dag, säger Carolina Abarzua Vallejos, hållbar- hetsansvarig på ÅWL Arkitekter.

Architects Declare är en webbplats som samlar arkitektbranschen kring klimatfrågor. Initiativet startades i Storbritannien 2019 och har sedan dess fått stor spridning med över 200 kontor som har skrivit under uppropet i Sverige. Sveriges Arkitekter är värd för den svenska webbplatsen.



Källa: ÅWL Arkitekter