Till våren byggstartar fjärde etappen av Brf Snäck, Visby


2019-10-04

<noscript>&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;amp;lt;img alt=\
Bild: Tyréns Arkitekter
Townhouse med flera terrrasser, ritade av Tyréns Arkitekter.

Bild: Tyréns Arkitekter

Det blev i dagarna klart att Hökerum Bygg utvecklar och säljer även den fjärde etappen av Brf Snäck, strax norr om Visby. I samband med det läggs hotellverksamheten ner på området och de gamla byggnaderna, som tidigare rymde konferensanläggning och restaurang men nu till stor del står oanvända, kommer att rivas och ersättas med nya.

Fjärde etappen omfattar 71 lägenheter i byggnader med mellan en och fem våningar. Det är ett fantastiskt läge vid havet och de boende kommer att erbjudas fina mervärden i form av tillgång till pool, gym och tennisbanor.

I närområdet har Hökerum Bygg tidigare byggt både höghuset med tretton våningar och de tre husen i anslutning till poolområdet samt etapp tre norr om höghuset. Det gör att företaget. har god kännedom om kvarteret.  Projektet är ritat av Tyrens Arkitekter på uppdrag av de gamla ägarna till fastigheten, Familjen Mörkfors.

– Hökerum Bygg är väl insatt i området och de förutsättningar som finns ute på Snäck. Vi tror att detta blir den bästa lösningen för alla inblandade parter inklusive de nya och gamla grannarna säger Lennart Mörkfors.

Hökerum Byggs VD Fredrik Ståhl ser fram mot att bygga ännu en etapp på Snäck.

– Jag har själv suttit och njutit av solnedgågnen ute på Snäck väldigt många gånger, jag är där flera gånger om året. Nu är vi glada att få genomföra sista etappen i området. Hjärtat klappar lite extra hårt för Gotland och speciellt för den här platsen. Han lägger till att samarbetet med familjen Mörkfors varit gott och att det är en viktig förutsättning för att det nu blir en fjärde etapp.

Andreas Forsberg och hans team på Tyrens Arkitekter har tagit inspiration från befintlig arkitektur och den renommerade arkitekten Sten Samuelsson som ritat originalbyggnaderna. Mellan de nya bostäderna ryms en skyddad terrasserad atriumgård med faciliteter som inomhuspool, orangeri och utegym.

– Det här blir fantastiskt fint, området är så väl utnyttjat. Vi tror att många kommer att hitta en bostad som är ”lagom stor” för dem då vi bygger i storlekar mellan 2 rum och kök på 64 kvadrat och stora lägenheter på 142 kvadratmeter, berättar Fredrik Ståhl.

Förutom flerbostadshusen finns sju så kallade townhouse i projektet. Det gör att miljön blir mer varierad och att det finns fler bostadsalternativ att erbjuda.

Försäljning pågår via fastighetsbyrån i Visby. Beräknad tidplan för påbörjad rivning är mars 2020 och till hösten 2021 räknar byggherren med att bostäderna ska vara inflyttningsklara.

– Det här är det mest intressanta projket just nu på Gotland, säger Mats Hedqvist på Fastighetsbyrån. Det finns inget bättre läge med sådan havsutsikt. Hans kollega Harun Mustafa berättar att intresset för projektet är stort. De som redan har skrivit avtal på en bostad kan nu glädjas åt att projektet har en byggherre och att tidplanen är fastställd.



Källa: Hökerum Bygg