Hiltis verktyg och engagemang möjliggör träning på Arlanda säkerhetspark


2019-10-06

Bild: Hilti

Den 7 oktober invigs Sveriges första säkerhetspark utanför Arlanda flygplats – en fysisk träningsanläggning på 1500 kvadratmeter där människor inom byggbranschen ges möjlighet att träna säkerhet och reflektera kring beteende och invanda mönster.

Utöver en löpande delaktighet genom hela projektet, förser Hilti säkerhetsparken med de verktyg som krävs för att genomföra ett par av träningsstationernas olika risk- och övningsmoment.

– Hilti ligger i framkant i utvecklingen av verktyg och tjänster som främjar god arbetsmiljö. Därför är det en självklarhet för oss att vara en ledande partner till Arlanda Säkerhetspark, både under själva utformningen av parken och under drift- och även på så vis fortsätta driva branschen i rätt riktning gällande arbetsmiljöfrågor, säger Isabella Lantz, Hiltis sverigechefför Hälsa, Säkerhet & Miljö.

Säkerhetsparken blir ett nytt verktyg och är en beprövad metod från Finland för att förebygga och minska olyckor i en utsatt bransch. Metoden byggerpå utbildning av olika riskmoment på byggarbetsplatsen, som på ett handgripligt sätt möjliggör övning och öppnar upp för dialog kring olika säkerhetsrisker.

Planen är att säkerhetsparken ska utvecklas kontinuerligt och det kan också bli aktuellt att samverka med andra branscher.



Källa: Hilti