Contractor-koncernen närmar sig miljardvision – tecknar ramavtal med Region Västerbotten


2019-10-07

Richard Carlsson, VD Contractor bygg Umeå.
Bild: Malin Grönborg
Richard Carlsson, VD Contractor bygg Umeå.

Starten på hösten har gått över förväntan för Contractor Bygg. Med flera nya projekt och samarbeten, där det nytecknade ramavtalet med Region Västerbotten omfattar flera av koncernens bolag, är visionen om att bli en miljardkoncern innan 2024 inom räckhåll redan nu.
– Senaste månaden har vi dragit in projekt för mer än 300 miljoner. Det betyder att vi med stormsteg närmar oss vårt långsiktiga koncernmål på 1 miljard i årlig omsättning, kommenterar koncernchef Fredrik Andersson höstens framgångar.

Inför upphandlingen av Region Västerbottens nya ramavtal lämnade koncernbolagen in totalt fem anbud – och vann alla. Tidigare har Contractor Bygg Skellefteå och Contractor Bygg Lycksele varit leverantörer till Region Västerbotten lokalt. För Contractor Bygg Umeå är det första gången bolaget är upphandlad leverantör till Region Västerbotten. Tilldelningsbeslutet för Contractor Bygg Umeå har överklagats av en konkurrent men i väntan på överprövningen fokuserar Richard Carlsson, VD på Contractor Bygg Umeå, på fördelarna med ett eventuellt avtal.

– För Region Västerbotten är det en klar fördel att vi inom koncernen har stor erfarenhet av sjukhusarbeten. För oss på Contractor Bygg Umeå skulle avtalet innebära dels att vi får visa hur duktiga vi är på den typen av ROT-arbeten som stora delar av jobben kommer omfatta, dels att vi får möjlighet att bredda vårt kontaktnät då många av Region Västerbottens beställare är nya kontakter för oss, kommenterar Richard, och fortsätter:
– Sen ska man inte förringa stoltheten vi kan känna internt inom bolaget – att vi på Contractor får vara med och bygga för en bättre vård i Västerbotten!


En del av strategin
Att teckna den här typen av avtal, med en beställare som kan leverera volym över längre tid, är en del av en långsiktig strategi för koncernbolagen. Utöver avtalet med Region Västerbotten har Contractor Bygg Umeå också tecknat ett samarbetsavtal med Riksbyggen, med ambitionen från båda sidor att samarbetet ska bli långvarigt. 

– För Riksbyggen är vårt byggservice-erbjudande mest intressant i dagsläget, men vi hoppas få möjligheten att visa hur vi jobbar i våra byggprocesser också. Vi följer en detaljstyrd process som gjort oss väldigt leveranssäkra, kommenterar Richard det samarbetet.


Långsiktig stabilitet – för flera av bolagen
Ett annat av Contractor-koncernens bolag – Lindgrens Mark i Skellefteå – tilldelades mark- och anläggningsarbeten i både Skellefteå och Lycksele vid Region Västerbottens upphandling. För bolaget bidrar ramavtalet också till trygghet och stabilitet för både bolaget och de anställda.

– Tillsammans med ramavtalen vi har med Skebo och Skellefteå Industrihus innebär det här avtalet att vi kan sysselsätta fler under en längre period, kommenterar Per-Anders Wass, VD på Lindgrens Mark.


Fakta: Contractor Bygg – nya avtal i urval





Källa: Contractor Bygg