Relektas första svanenmärkta akrylfog


2019-10-14

Bild: Relekta AS

Bild: Relekta AS

Bild: Relekta AS

Med 101 Akryl Eco lanserar Relekta en miljövänlig akrylbaserad målarfog som är Relektas första Svanenmärkta akrylfog och som uppfyller emissionskraven i BREEAM-NOR.

– Vi är stolta över att kunna lansera våran första akrylfog med Svanenmärkning. 101 Akryl Eco är den mest miljövänliga akrylfog på marknaden, med alla de kvaliteter som man kan förvänta sig av en akrylbaserad målarfog, säger Relektas kategorichef Lars Petter Bjaaland.
– 101 Akryl Eco är avsedd för användning inomhus, främst till interiör- och akustikfogar runt listverk samt för tätning av hål, skarvar och sprickor. Den är elastisk (10 %), UV-beständig och kan övermålas efter bara 20 minuter. -Förutom Svanenmärkningen uppfyller den klassificeringen M1 som är marknadens strängaste krav för luftkvalitet inomhus. Det gör den perfekt för BREEAM-projekt, fortsätter Bjaaland.

För att uppfylla kraven för Svanenmärkning ska en produkts hela livscykel vara godkänd ur ett miljöperspektiv. All produktion måste vara utförd på ett hållbart sätt utan skadliga kemikalier eller dåliga arbetsförhållanden. Produkten ska också vara säker att använda och kunna återvinnas på ett ansvarsfullt sätt. -Att vara Svanenmärkt innebär att man är bäst i klassen när det gäller miljö, säger Mikael Palmgren, försäljningschef på Relekta.


Källa: Relekta AS