OBOS bygger bostäder för alla i Tygelsjö


2019-10-15

Idéskiss av Kv Stockrosen, de sju 1,5-plansvillor som OBOS bygger i Tygelsjö.
Bild: OBOS
Idéskiss av Kv Stockrosen, de sju 1,5-plansvillor som OBOS bygger i Tygelsjö.

Tygelsjö är en mindre förort till Malmö, belägen 10 minuter från Hyllie. I det populära området planerar nu OBOS för bred byggnation, med både äganderätter och bostadsrätter i olika boendeformer såsom parhus, fristående hus och kedjehus.
– Vi har sett ett väldigt stort intresse för det här området, som har funnits på vår webbsida i nästan ett år, säger Fredrik Löfberg, projektutvecklare för Brf Äppellunden. Nu bygger vi med mångfald i åtanke, att det ska finnas något här för alla smaker.


Brf Äppellunden blir 36 bostäder i parhus i ett respektive två plan, om 98 respektive 133 kvadratmeter. Dessutom byggs två bostäder som fristående enplanshus.

– Två olika hustyper i föreningen tror vi kommer att göra det mycket attraktivt för flera målgrupper, säger Fredrik. Tvåplanshusen kanske främst tilltalar familjer med flera barn, medan enplanshusen passar såväl den mindre familjen som det äldre paret som vill sälja villan till förmån för ett bekvämare boende.

Husen i bostadsrättsföreningen får putsade fasader med inslag av träpanel, vilket man hoppas ska ge ett varmt och välkomnande intryck.

– Vi tänker oss ett lugnt och barnvänligt kvarter fyllt av grönska, med klängväxter på husgavlar och självklart äppelträd, säger Fredrik.

Kv Stockrosen är det första äganderättsprojektet i Tygelsjö Väster. Här planerar OBOS för sju kedjehus i ett och ett halvt plan, om 143 kvm. Moderna bostäder med generöst ljusinsläpp och öppen planlösning mellan vardagsrum och kök.

– Vi tänker oss charmiga 1,5-plansvillor med gatuhuskaraktär, säger projektutvecklare Emma Stålhammar. Utvändigt får de putsfasad och plåttak, och en lite spännande fönstersättning. Inspiration till husen har vi hämtat från radhuslängorna i vårt populära och nu slutsålda projekt Brf Klagshamnsterrassen.

Både Brf Äppellunden och Kv Stockrosen har en beräknad säljstart Q4 2019, och både Emma och Fredrik säger att de, men framför allt kunderna, har allt att vinna på det fantastiska läget:
– I Tygelsjö bor man lagom mycket på landet, med cykelavstånd till havet. I byn finns den mesta service man kan tänkas behöva i form av matbutiker, skola och förskola – och samtidigt man Malmös och Köpenhamns storstadspuls inom räckhåll. Vem vill inte bo så?Källa: OBOS