Tingstorget bland finalisterna till Bopriset


2019-10-28

Tingstorget från ovan.
Bild: Jansin & Hammarling
Tingstorget från ovan.

Tingstorget, ritat av Arkitema Architects på uppdrag av Titania AB, är en av finalisterna som nu har chans att vinna Bopriset till minne av Josef Frank.

Tingstorget består av 14 punkthus som reser sig över Albyberget i Botkyrka med en stark arkitektonisk identitet. Här växer ett inkluderande område fram, där alla människor ska känna sig välkomna och delaktiga.

– Det känns jättekul att Tingstorget uppmärksammas på det här viset. Det är ett viktigt projekt som vi är stolta över och som kommer bidra till en socialt hållbar utveckling i Alby, säger Ola Göransson, kreativ ledare för Tingstorget och partner på Arkitema.

Bopriset delas ut av Boinstitutet och belönar ett kvalitativt och attraktivt bostadsbyggande för alla, ett byggande eller satstningar som skapar liv och aktivitet mellan husen och i kvarteren/området samt exempel på en lokalt förankrad och nytänkande bostadspolitik, lokala samarbeten och bostadsprojekt för ett inkluderande samhälle. Priset delas ut i Stockholm den 14 november av Boinstitutet med stöd av Svenskt Tenn.

Fakta Tingstorget:
Omfattning: 51 000 m2 BTA, Cirka 740 lägenheter
Byggherre: Titania
Arkitekt: Arkitema Architects
Landskap: Arkitema/Nyréns arkitektkontor
Ingenjör: StructorKälla: Arkitema Architects