Anders Börjesson blir tillförordnad vd på Telge Fastigheter


2019-10-30

Anders Börjesson, förvaltningschef.
Bild: Knut Koivisto
Anders Börjesson, förvaltningschef.

Anders Börjesson går in som tillförordnad vd på Telge Fastigheter efter LiseLott Nilsson. Anders har arbetat länge i Telgekoncernen och i Telge Fastigheter, senast som strategisk projektledare. Han tillträder den 1 november.

– Jag är glad att Anders har tackat ja till att leda Telge Fastigheter under tiden tills den ordinarie vd:n är på plats. Det är en trygg förstärkning eftersom Anders känner både Telge Fastigheter, Telgekoncernen och kommunförvaltningen mycket väl och har lång erfarenhet från olika ledande roller. Det här är en mycket bra lösning, säger Lars Greger, styrelseordförande Telge Fastigheter.

Anders har arbetat på Telge Fastigheter sedan 2013, senast i rollen som strategisk projektledare. Han har även vikarierat på ledande poster inom bolaget, bland annat som vd och ekonomichef och ingått i ledningsgruppen. Anders har även en lång karriär inom Telge Nät bakom sig där han bland annat har varit affärsområdeschef och VA-chef.

– Det är naturligtvis hedrande att få det här förtroendet och min förhoppning är att jag kan bidra till kontinuitet och stabilitet tills den nya vd:n är här. Jag ska göra mitt bästa under den här perioden och jag är glad att få göra det tillsammans med alla kunniga och engagerade medarbetare, säger Anders Börjesson.

Rekryteringen av en ordinarie vd påbörjas omgående. Anders Börjesson tillträder som tillförordnad vd den 1 november.


Källa: Telge Fastigheter