Tuomas Pippola blir ny VD för Nuuka Solutions


2019-11-01

Tuomas Pippola, ny VD för Nuuka solutions.
Bild: Nuuka solutions

Tuomas Pippola, ny VD för Nuuka solutions.



Nuuka solutions meddelar att Tuomas Pippola utses till ny VD för företaget. Han efterträder grundaren Mikko Maja, som fortsätter som Cheif Technology Officer.

Pippola började på Nuuka Solutions i juni 2019 som Head of Product. Han har lång erfarenhet av att skapa och utveckla mjukvaruprodukter och företag internationellt och har lett ett flertal framgångsrika molnbaserade SaaS-produkter hos Nokia, Comptel och Pryte Oy. Under sin karriär har Tuomas legat bakom många prisbelönta tjänster och produkter över hela världen.

– Nuuka har en unik och beprövad produkt och en otrolig marknadspotential. Jag är hedrad att få leda Nuuka-teamet för att ta till vara på möjligheterna och stolt över att få driva företagets vidare tillväxt, säger Tuomas Pippola, VD Nuuka Solutions

Nuuka Solutions är ett finskt mjukvaruföretag för smarta byggnader hos stora fastighetsägare, städer och detaljhandel globalt. Nuuka-plattformen samlar in, analyserar och kontrollerar all fastighetsinformation i realtid och integrerar med alla traditionella fastighets- och IoT-system eller molnlösningar. Resultatet är byggnader med ökad energieffektivitet, reducerade kostnader och möjlighet till exceptionell användarupplevelse. Och på köpet en automatiserad process för hållbarhetscertifiering.

– Det finns en ökande efterfrågan på den fatsighetsdata som samlas in av Nuukas plattform, och när marknaden fortsätter att utvecklas är det viktigt att positionera oss för att hjälpa våra kunder att bäst fånga deras värde, säger Mikko Maja, CTO & grundare.
– Jag är stolt över att Tuomas, med sin erfarenhet av B2B, SaaS och molnprodukter, har accepterat att leda företaget till nästa nivå.

Idag är över 3 000 byggnader i sex länder anslutna till Nuuka-plattformen. Inklusive Helsingfors stad, ICA fastigheter och flera större fastighetsbolag och detaljhandelskedjor.

– Nuukas plattform ger sina användare ett verktyg för att fatta bättre informerade beslut, inklusive hållbarhet, som i sin tur kommer att positivt påverka människor och miljö i ett växande nätverk av smarta städer och byggnader. Tuomas tekniska expertis i kombination med hans kommersiella bakgrund är precis det som krävs för att Nuuka ska lyckas med sin mission, Antonio Gallizio, styrelseordförande.



Källa: Nuuka solutions