Fredblad Arkitekter stärker upp med två nya delägare


2019-11-01

Fredblad Arkitekters delägare.
Bild: Fredblad Arkitekters
Fredblad Arkitekters delägare.

Fredblad Arkitekter utvecklar sin organisation. Från och med 1 november 2019 stärks ägargruppen med två nya delägare, Petra Thedin och August Orrling.
– Vår vision är att Fredblad Arkitekter har en plats i samhället som privatägt arkitektföretag med högt kvalitetssignum. Vi vill fortsätta vår strategi för en lyckosam generationsväxling där kontoret leds av personer som arbetar här. Vi ser Petra och Augusts nya delägarskap som en naturlig och positiv utveckling, vilket kommer att säkerställa kontinuiteten för företaget, säger Leif Jönsson, VD på Fredblad Arkitekter.

Petra Thedin, arkitekt SAR/MSA, är utbildad vid Chalmers i Göteborg och TU-Delft i Holland. Petra har bred erfarenhet av att anpassa befintliga byggnader till nya ändamål. Bland hennes pågående projekt finns skolor, äldreboende samt bostäder. Petra är uppdragsansvarig och har arbetat på Fredblad arkitekter i Göteborg sedan 2016.

– Att få chansen att vara en del av ägarteamet som tar Fredblad arkitekter mot framtiden är till lika delar en stor ära och ett stort ansvar. Jag ser en stor potential i företaget och dess medarbetare som jag vill försöka inspirera och engagera till nya spännande samarbeten, säger Petra.

August Orrling, arkitekt SAR/MSA, utbildad vid Chalmers i Göteborg, är marknadsansvarig och har särskilt stor erfarenhet av bostadsprojekt. Bland hans pågående projekt finns dock en stor spännvidd i form av hotell, skolor och kontorshus. August är ansvarig för ett av Fredblads just nu största projekt, Hotell Västerport i Varberg.

Sedan 2015 är han adjungerad tekniklektor vid Chalmers tekniska högskola där han föreläser och undervisar inom ämnena bostadsgestaltning och materiallära. Om sitt nya delägarskap i Fredblad arkitekter säger han:

– Det är med stor glädje och framtidstro som jag går in som ägare i Fredblad. Vi är inne i en spännande utvecklingsfas, där vi som ett medelstort arkitektföretag har en möjlighet att positionera oss som en högkvalitativ och pålitlig samarbetspartner, där vår kärnkompetens kompletteras med ett växande nätverk av spetskompetenser på en marknad som annars präglats av att de största blir större.




Källa: Fredblad Arkitekter