Carl Silbersky tillträder som ny VD på BIMobject


2019-11-04

Carl Silbersky tillträder som ny VD på BIMobject.
Bild: BIMobject
Carl Silbersky tillträder som ny VD på BIMobject.

Carl Silbersky, som fram till nu varit bolagets Senior Vice President of Corporate Development, har utsetts till verkställande direktör med omedelbar verkan. Tidigare verkställande direktör Kim Mortensen lämnar på grund av personliga skäl.

Carl är svensk medborgare med examina inom Finance and Capital Markets från University of Brighton. Carl började på BIMobject i november 2018 som SVP of Corporate Development. Efter fem år inom KPMG:s enhet för transaktioner och rådgivning blev Carl en framgångsrik serieentreprenör och företagsledare. Han har utvecklat och lett ett flertal tech-bolag. Till exempel var Carl VD på Polar Rose, ett svenskt ansiktsigenkännings-techbolag. drivande i såväl bolagets snabba tillväxt som att Apple senare kom att förvärva bolaget. Carl har även medverkat i flera andra bolag såsom SafeSolutions, SettleBox och Tactel.

– Eftersom att Kim och styrelsen kommit överens om att han ska lämna BIMobject är vi glada över att kunna utnämna Carl som ny VD över bolaget. Carl har sedan han började bidragit avsevärt till bolagets styrning och vi är övertygade över att Carl kommer öka takten i BIMobjects utveckling. BIMobject är idag världens ledande molnbaserade plattform för BIM-content inom byggbranschen och har en mängd tekniska och affärsmässiga möjligheter att utforska, säger Anders Wilhjelm, Styrelseordförande på BIMobject.

– För ett år sedan lockades jag av BIMobjects vision och den fantastiska möjligheten med att vara en delaktig i något med en faktisk inverkan på miljön, samtidigt som den har potential att transformera byggbranschen. Jag är verkligen entusiastisk över att ta över ansvaret för bolaget och framtida utmaningar, säger Carl Silbersky, VD på BIMobject.



Källa: BIMobject