K2A förvärvar samhällsfastighet i Gävle


2019-11-07

Översiktsbild Andersberg.
Bild: K2A
Översiktsbild Andersberg.

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB (publ) har tecknat avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i Andersberg LSS AB som äger fastigheten Gävle Andersberg 17:42. Säljare är Emrahus AB som är specialiserade på att utveckla LSS-bostäder. Transaktionen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 21,2 Mkr. Tillträde av aktierna samt erläggande av köpeskilling är den 2 december 2019. Förvärvet kommer att finansieras genom banklån samt eget kapital.

På fastigheten finns en byggnad uppförd 2014 med ett LSS-boende med 6 lägenheter och gemensamhets- och personalutrymmen. Byggnaden är ett certifierat passivhus. Den uthyrningsbara arean uppgår till 448 kvm vilken till fullo är uthyrd till Attendo - ett av Sveriges ledande omsorgsföretag. Hyresvärdet uppgår till cirka 1,3 Mkr.

– Detta är ett förvärv av ett modernt LSS-boende med mycket hög standard. 2014 blev boendet Sveriges första passivhuscertifierade LSS-boende. Samhällsfastigheten kompletterar vår hållbara fastighetsportfölj på ett bra sätt och förstärker vår position i  Gävle där vi inom de kommande åren kommer att kunna erbjuda cirka 800 hyres- och studentbostäder, kommenterar Johan Knaust, VD för K2A.



Källa: K2A