Peab renoverar och bygger ut skola i Norge


2019-11-07

<span><span><span><span>Eikeli gymnasium i Bærum i Norge ska renoveras och utvidgas. Arkitektkontoret bakom nya skolan är Nordic Office of Architecture.</span></span></span></span>
Bild: Nordic Office of Architecture

Eikeli gymnasium i Bærum i Norge ska renoveras och utvidgas. Arkitektkontoret bakom nya skolan är Nordic Office of Architecture.



Eikeli gymnasium i Bærum i Norge ska renoveras och utvidgas. Peab har fått uppdraget från beställaren AFK eiendom FKF och kontraktssumman uppgår till 193 miljoner norska kronor.

Peab kommer att renovera cirka 2 100 kvadratmeter av den befintliga skolan, som byggdes 1960. I Peabs uppdrag ingår också byggandet av en ny skolbyggnad på cirka 4500 kvadratmeter.

− Peab satsar mycket på offentliga projekt inom vård, hälsa, skola och utbildning. Detta projekt innebär att vi ser resultat av detta initiativ och att vi bygger viktig erfarenhet för framtida projekt av samma typ, säger Peabs regionchef Trond Ormstad.

Den nya byggnaden kommer att innehålla en klimatvänlig idrottshall med klassrum i övre plan. Byggnaden kommer att certifieras som BREEAM Excellent och ska byggas som ett plushus med innovativ energilagring. Det vill säga att skolan producerar mer el än den förbrukar. Hela projektet ska genomföras som en fossilfri byggarbetsplats, vilket inkluderar användning av utsläppsfria maskiner och lösningar samt öppnar för användning av hållbar bioenergi och biodrivmedel. Detta innebär att fossila bränslen som diesel, bensin, eldningsolja eller gas inte används.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkan och arbetet har påbörjats. Projektet beräknas vara klart våren 2022. Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2019.



Källa: Peab