Walloxstrand ankarbyggherre för Västra Knivsta


2019-11-18

Knivsta kommun har utsett Walloxstrand AB till ankarbyggherre för det planprogram som avser stadsdelen Västra Knivsta. Stadsutvecklingsavtalet ger ankarbyggherren markanvisning inom planområdet om minst 250 lägenheter i varierande storlek och upplåtelseformer.

Företagets starka arbete för att bidra till samhället och aktivt bygga bostäder med minimal klimatpåverkan är anledningen till att kommunen valt att samarbeta med företaget.

– Det är mycket roligt och framförallt riktigt modigt av Knivsta kommun att välja ett lokalt och mindre företag. Vi är medvetna om att detta är ett relativt nytt sätt att arbeta och att vi alla har en del att lära, säger VD Gustav Ahlford och fortsätter:

– Vi tror dock att Walloxstrand har mycket att bidra med då vår erfarenhet och affärsidé om att bygga klimatsmart och bidra till samhällsutvecklingen lokalt kommer att komplettera de andra ankarbyggherrarna och ge Knivsta kommun möjlighet att planera och bygga en hållbar stadsdel på riktigt. Möjligheten att få delta i detaljplaneprocessen ska vi vårda ömt och angripa med största hänsyn till kommunens invånare, alla inblandade parter och till miljön.



Källa: Walloxstrand