Reflex ritar nytt hotell i Norrköpings bästa läge


2019-12-10

Bild: Reflex Arkitekter

Bild: Reflex Arkitekter

Bild: Reflex Arkitekter

Nu är det klart mellan Skanska och Winn Hotell Group om ett nytt hotell i Norrköpings bästa läge. I centrala Norrköping pågår en stadsutveckling med bostäder, kontor och hotell i nära anslutning till Centralstationen och Carl Johans park. Reflex ritar här ett nytt hotell med restaurang och stor konferens i det strategiska hörnet av Norra Promenaden och Drottninggatan.

Byggnaden är 8 våning hög men trappas ned mot befintlig bebyggelse i öster. Fasaderna består av en varm ton av champagnefärgade metall-kassetter i streckmetall eller perforerad aluminium, som tar upp tråden om stadens textilhistoria och fungerar som ett ”tyg-flor” i metall. Fasaden har en stor djupverkan och kvällstid tonar delar av byggnaden upp med bakomliggande led-ljus. Restauranger och foajér i två plan är uppglasade och tar in staden i byggnaden. Högst upp finns skybar och stor terrass med utsikt över staden.

– Vi tror att detta kan bli den nya mötesplatsen i Norrköping. Vi är glada åt att få Winn Hotel Group som långsiktig operatör av hotellet, säger Marcus Ekelund, affärsutvecklare, Skanska Sverige.

– Tro mig, det här kommer att bli det vassaste hotellet i Sverige när vi öppnar! Vi har hämtat inspiration från några av nutidens mest omtalade hotell när vi pratar om design och arkitektur. När jag såg förslaget från Reflex så, wow, det gick rätt in i hjärtat på mig!, säger Anders Junger, vd för Winn Hotel Group.

– Detta är kanske det mest kompletta hotell jag ansvarat för, säger Johan Linnros, ansvarig arkitekt på Reflex.


Om det nya hotellet i Norrköping




Källa: Reflex Arkitekter