FOJAB förstärker styrelsen med Birgitta Seeman och tar in Carl Kylberg som delägare


2019-12-17

Lunds Tingsrätt - Lunds stadsbyggnadspris 2018.
Bild: Felix Gerlach
Lunds Tingsrätt - Lunds stadsbyggnadspris 2018.

FOJABs vision är att skapa arkitektur för en bättre värld med målsättningen att ständigt utvecklas och förbättras. Nyligen förstärktes ledningen med en utvecklingschef och en HR–chef och nu har både en ny styrelseledamot och delägare utsetts.

Vid den senaste årsstämman valdes Birgitta Seeman, tidigare VD för Borätt och Seniorgården, in i FOJABs styrelse. Inför valet av ny ledamot identifierades ett antal kriterier. Ett väsentligt önskemål var att ha kännedom om bygg- eller konsultbranschen samt erfarenhet av att bygga företag, vilket stämmer väl med Birgitta Seemans profil. 

– Jag och övriga styrelsen är övertygade om att Birgitta blir ett positivt tillskott. Hon är en utmanare och visionär som kompletterar oss, säger Ulf Pettersson, FOJABs styrelseordförande.

Ulf Pettersson betonar också att det är av stor vikt för FOJAB att Birgitta har stark förankring i Stockholmsmarknaden. 

– Jag har under större delen av mitt yrkesliv samarbetat med arkitekter. Det är en spännande och kreativ yrkesgrupp och jag hoppas att jag med min erfarenhet från byggbranschen kan berika, säger Birgitta Seeman, nytillträdd styrelseledamot.

Vid FOJABs ägarmöte i början av december beslutades att ta in arkitekt Carl Kylberg som ny delägare i företaget. Han har varit anställd som kontorschef med ansvar för FOJAB i Malmö och Helsingborg sedan i september 2018. 

– Under sin tid hos oss har Carl tagit ett stort ansvar. Han har ett naturligt och tryggt ledarskap och är uppskattad såväl internt som externt, säger FOJABs VD Daniel Nord.

– Medarbetarna och ledningen var inbjudande och gjorde det enkelt för mig att komma in och känna mig hemma i företaget. Nu ser jag fram emot att som delägare vara en del av den framtida utvecklingen av södra Sveriges största arkitektkontor, säger Carl Kylberg.

Daniel Nord avslutar med att uttrycka sin glädje över förstärkningarna i FOJABs ledning och styrelse och han ser med stor tillförsikt fram emot det nya året.


FOJAB ägs av 28 personer som alla är operativt delaktiga i verksamheten och styrelsen är sammansatt enligt nedan:

Ulf Pettersson, ordförande (extern)
Anna–Karin Eklund, ledamot (extern)
Birgitta Seeman, ledamot (extern)
Karin Fagerberg, ledamot
Mattias Hedberg Ek, ledamot
Daniel Nord, ledamot
Två fackligt utvalda personalrepresentanter




Källa: FOJAB