Schneider Electric lanserar nya produktområdet nödljus i Sverige


2019-12-18

Bild: Schneider Electric

Schneider Electric har lanserat ett helt nytt produktsortiment med nödljus på den svenska marknaden under namnet Exiway. Det nya sortimentet som består av drygt 40 produkter uppfyller de säkerhetsbehov som fastighetsägare står inför, framtagna med Schneider Electrics kontinuerliga fokus på kvalitet och hållbarhet.

Schneider Electric har lanserat det nya produktområdet nödljus på den svenska marknaden. Produkterna skapar ökad trygghet vid exempelvis uppkomsten av bränder eller elavbrott i fastigheter, där nödljus blir en viktig faktor för att undvika oro och vägleda de människor som befinner sig på plats. Sedan tio år tillbaka driver Schneider Electric en egen fabrik i Italien som är specialiserade på nödljus samt anställda som har lång och gedigen erfarenhet inom området.


Produkter för fastighetens alla nödljusbehov

Det nya optimerade sortimentet består av drygt 40 produkter för alla säkerhetsbehov som moderna fastigheter ställs inför – vilket innefattar enklare nödljus i standardmodeller till produkter med autotest. Sortimentet erbjuder flexibilitet som fungerar för alla typer av montage, med och utan piktogram samt för olika läsavstånd och riskområden. Exiway Smartexit Activia och Exiway Smartbeam är två exempel på produkter ur det nya sortimentet. Innovativ teknik i produkterna ger minskad energianvändning samtidigt som batteritiden också är lång.


Hållbar tillverkning innebär kontroll av hela produktionskedjan

Den italienska fabriken ansvarar inte enbart för produktion av nödljusenheter, utan har även avdelningar med fokus på forskning och utveckling. Detta innebär att Schneider Electric kan säkerställa en mer omfattande kontroll genom hela produktionskedjan, där hög kvalitet och ett gediget hållbarhetsarbete förblir en viktig förhållningspunkt.

Schneider Electric lägger därför stor tonvikt vid optimering av den senaste tekniken i framtagningen av nödljusprodukterna, exempelvis genom användning av lithiumjonbatterier, tillverkning av egna kretskort samt egen plasttillverkning i fabriken – allt för att säkerställa att de högt satta interna hållbarhetsmålen uppfylls.



Källa: Schneider Electric