JM vinner markanvisning och bygger ägarlägenheter i Barkarbystaden


2019-12-19

JM bygger 200 ägarlägenheter i Barkarbystaden och planerar lokaler för co-working i gatuplan. Det ger boende i Barkarbystaden möjlighet att jobba i en kreativ miljö på gångavstånd från sin bostad och nära bra kommunikationer.
Bild: ETTELVA Arkitekter
JM bygger 200 ägarlägenheter i Barkarbystaden och planerar lokaler för co-working i gatuplan. Det ger boende i Barkarbystaden möjlighet att jobba i en kreativ miljö på gångavstånd från sin bostad och nära bra kommunikationer.

Järfälla kommun och JM AB tecknar avtal om markanvisning i Barkarbystaden för 200 ägarlägenheter. Det blir de första ägarlägenheterna som byggs i Barkarbystaden.

JM är vinnare i Järfälla kommuns markanvisningstävling för ett kvarter i Barkarbystaden etapp III B. Premierande har varit att JM bygger ägarlägenheter. Det blir de första i Barkarbystaden och kommer att bidra till ett varierat bostadsutbud för olika önskemål.   

– Jag är väldigt glad att JM väljer att investera i Barkarbystaden för första gången och då väljer att bygga ägarlägenheter. Att vi kan erbjuda en boendeform där man kan äga sin lägenhet blir ett viktigt tillskott och gör det möjligt för människor i alla olika skeden i livet att bo i Barkarbystaden; för den som flyttar hemifrån, den som flyttar hit för att jobba eller studera, för egenföretagare, för de med barn på hel- eller halvtid och större familjer. Kvarteret kommer att bidra till dynamik, energi och härlig stadsmiljö, säger Jonathan Björniden (L), ordförande Planutskottet i Järfälla kommun.

Ägarlägenheterna kommer att ligga centralt mitt i den framväxande staden med 100 meter till Barkarbystadens tunnelbana där handel, restauranger och kaféer kommer att samsas med service och kontor.

I bottenvåningarna planerar JM lokaler för co-working vilket gör det möjligt för småföretagare med mindre lokalbehov att etablera sig i en kreativ miljö nära hemmet och bra kommunikationer.

– Från JM ser vi att ägarlägenheter tillför ett viktigt komplement till befintligt bostadsutbud och som kan attrahera nya kundgrupper att hitta till Barkarbystaden. Allt fler lägenhetsköpare efterfrågar boende med direkt ägande som alternativ till bostadsrätt eller hyresrätt, säger Malin Lindskog, regionchef på JM.

Markanvisningsavtalet med JM AB avser del av fastigheten Barkarby 2:2 och omfattar en total byggrätt om 18 000 kvadratmeter BTA.

Beslut om godkännande av markanvisningsavtal med JM AB togs av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 9 december.



Källa: Jörfälla kommun