Ramboll utökar i Singapore


2020-01-08

Singapore
Bild: Shutterstock
Singapore

Ramboll har förvärvat Web Structures, en ledande teknikkonsult i Sydostasien som är i framkant inom integrerad design. Med köpet stärker Ramboll sin position i Sydostasien med 120 experter. 
– Vi är mycket glada över att välkomna Web Structures experter till Ramboll. Uppköpet förstärker vårt engagemang i Asien och ligger i linje med vår internationella tillväxtstrategi. Våra nya kollegor gör oss starkare inom integrerade tjänster inom arkitektur och bygg, säger Richard Beard, globalt ansvarig för Buildings på Ramboll.


Web Structures är nyskapande när det handlar om att strömlinjeforma integrerade designprocesser där gränserna mellan design och teknisk konstruktion suddas ut. Arkitekter och ingenjörer har ett nära samarbete och hittar därmed ofta mer kostnadseffektiva lösningar på tekniska utmaningar. 

– Web Structures är ledande inom digital design och användning av parametriska designverktyg och kommer att stärka vår innovationsförmåga. Affären passar perfekt ihop med vårt senaste partnerskap med Henning Larsen Architects. Vi vill stärka kunddialogen i tidiga skeden av projekten och bidra med förutsättningar till att hållbarhetsaspekten är med redan från start, säger Richard Beard.


Stärkt kompetens inom byggande av höga byggnader

Med kontor i Singapore och Malaysia erbjuder Web Structures specialiserade designtjänster vad gäller byggande av skyskrapor som exempelvis det prisbelönta Ardmore Residence i Singapore. Höga byggnader är ett av Rambolls strategiskt starka områden som nu förstärks ytterligare för att kunna leverera avancerade lösningar världen över.

– Genom att gå samman med Ramboll får vi en bra plattform för att fortsätta driva vår filosofi om integrerad design och att utveckla vår kundbas i Sydostasien och globalt tillsammans med Rambolls 4500 kompetenta medarbetare inom byggnadsdesign, säger Dr Hossein Rezai, vd för och grundare av Web Structures. 

Web Structures har utvecklat några av de mest ikoniska projekten i Singapore och Malaysia, exempelvis Mediacorp Campus i Singapore, Grand Hyatt Hotel i Kuala Lumpur, Malaysia och the Four Seasons Resort på Seychellerna.

– Rambolls imponerande fokus på hållbarhet var avgörande för oss i dessa tider med global uppvärmning och allvarliga hot mot klimat och biologisk mångfald. Tillsammans kommer vi arbeta hårt för hållbara lösningar, säger Dr Hossein RezaiKälla: Ramboll