Tibrobyggen rekryterar ny VD


2020-01-28

Rasmus Hägg, ordförande i Tibrobyggen, rekryterar ny heltids-VD.
Bild: Tibrobyggen
Rasmus Hägg, ordförande i Tibrobyggen, rekryterar ny heltids-VD.

Tibrobyggens styrelse beslutade 27 januari att påbörja en rekrytering av ny verkställande direktör. Claes Jägevall, som under många år varit chef för Tibrobyggen, avslutar sin anställning när ny VD är på plats.

– Claes är en arvoderad VD med en låg tjänstgöringsgrad, som väljs på ett år i taget. Vi kommer nu att rekrytera en VD på heltid, säger Rasmus Hägg, ordförande för Tibrobyggen.

Bakgrunden till styrelsens beslut är att Tibrobyggens expansion de senaste åren, med förvärvandet av Brittgården och byggandet av Snickarhöjden, Bonargården och Kvarteret Örnen, skapat ett behov av en VD på heltid.

– Idag är Claes Jägevall arvoderad VD och gör ett bra jobb, men vi är överens med Claes om att bolaget behöver en heltidsanställd VD. Claes är inte intresserad av den tjänsten så kommer vi nu, med hjälp av kommunen, att påbörja en rekrytering av en ny VD. Claes kommer vara kvar tills den nya VD:n är på plats, säger Rasmus Hägg.

Claes Jägevall ser inget konstigt i att Tibrobyggen ändrar rollen för verkställande direktören.

– Jag har under många år varit VD för Tibrobyggen, i början i kombination som kommunstyrelseordförande i Tibro. Arbetet med Tibrobyggen har varit spännande och utvecklande samt genomgått många faser såsom nybyggnationer, inköp av fastigheter på auktion samt förvaltning av Tibrobyggens breda fastighetsbestånd. 



Källa: Tibrobyggen