Offentliga Hus förvärvar i Södertälje


2020-01-28

Offentliga Hus har ingått avtal med Anders Ivarsson AB m.fl om förvärv av tomträtten till Södertälje Torpeden 8. Förvärvet sker genom bolagsförvärv och den preliminära köpeskillingen för andelarna i bolaget uppgår till 36 miljoner kronor, baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 68,5 miljoner kronor. Tillträde beräknas ske den 31 mars 2020.

Den uthyrningsbara ytan på fastigheten uppgår till 3 700 kvadratmeter och består av lokaler för huvudsakligen rehabilitering och daglig verksamhet. Årshyresvärdet uppgår till närmare 4,5 miljoner kronor.

– Torpeden 8 är en mycket välskött fastighet med starka hyresgäster i ett strategiskt intressant område i Södertälje och jag vill särskilt nämna att man i denna fastighet erhöll pris för årets renovering i Södertälje 2016, kommenterar Fredrik Brodin, VD för Offentliga Hus.

– Detta förvärv stärker vårt kluster i en kommun där vi sedan tidigare är fastighetsägare och gärna gör ytterligare förvärv. Såväl förvaltning som uthyrningsarbete gagnas av att vi kan växa vårt utbud av bra lokaler i delmarknaden, kommenterar Johan Bråkenhielm, Fastighets- och Transaktionschef på Offentliga Hus.



Källa: Offentliga Hus