Lanthem förvärvar fastighet och utvecklar äldreboende i Malmö


2020-02-11

Lanthems nybyggnation av äldreboende. Bilden är en illustration.
Bild: Hemsö
Lanthems nybyggnation av äldreboende. Bilden är en illustration.

Lanthem, ett utvecklingsbolag som är samägt av Hemsö och Lantmännen Fastigheter, förvärvar en fastighet i centrala Malmö för att investera i nybyggnation av äldreboende och trygghetslägenheter. Investeringen uppgår till cirka 200 miljoner kronor. Byggnaden beräknas stå klar under första kvartalet 2022.

Projektet omfattar ett äldreboende med 60 platser samt trygghetsboende med 6 lägenheter och kommer efter genomförd fastighetsbildning utgöra en 3D-fastighet i kv. Triton. Fastigheten är belägen i attraktivt läge nära centralstationen och Västra hamnen med direkt närhet till kommunikation och service.

‒ Det är ett inspirerande projekt då vi för första gången utvecklar boendeformer för äldre i Malmö, den här gången i samarbete med Lanthem.  Vi ser ett växande behov av vårdplatser i Malmö och det är därför tillfredsställande att vi kan bidra till nya äldreboenden, säger Robert Cardell, Projektutvecklare Hemsö.

Lanthem kommer att ansvara för uthyrningen av äldreboendet och trygghetsboendet parallellt med uppförandet. 


Fakta Lanthem

Lanthem är ett bolag som utvecklar och förvaltar samhällsfastigheter och gemensamt ägs av Hemsö och Lantmännen. Fokus ligger primärt på skolor och äldreboenden.



Källa: Hemsö