Mitthem säljer 80 studentlägenheter vid Mittuniversitetet


2020-02-12

I slutet av januari fattade Mitthems styrelse beslutet att sälja fastigheten Grönborg 6 och igår blev fastighetsaffären med köparen K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus klar.
– Det är positivt för Sundsvall med en ny studentbostadsaktör i stan. Det känns bra att kunna genomföra denna affär med en seriös hyresvärd som inriktar sig på studenter, kommenterar Lotta Björklund, VD för Mitthem. 

Fastigheten Grönborg 6 ligger i Campusområdet vid Mittuniversitetet och i de två byggnaderna finns 80 studentlägenheter och fyra lokaler. Transaktionen baseras på ett underliggande fastighetsvärde på 55 Mkr.

– Genom affären frigör Mitthem kapital som istället kan läggas på underhåll av det övriga beståndet. Vi har dessutom haft högre studentvakanser 2019  i jämförelse med tidigare år och därför ligger försäljningen bra i tid för oss, säger Lotta Björklund.

– Mitthem är en stor aktör för att säkerställa att studenter har någonstans att bo när de studerar i Sundsvall. Genom att sälja till en fastighetsägare som är specialiserad på studentbostäder garanteras ett fortsatt bra utbud av boende till studenter, så vi är väldigt nöjda med affären, säger Pernilla Berg (S), Styrelseordförande på Mitthem.

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda studenter i Sundsvall boende i direkt anslutning till Mittuniversitetet. Vi har två andra projekt på gång vid Campus som förväntas färdigställas under 2022-23 där vi kommer att bygga Svanenmärkta studentbostäder i trä, kommenterar Johan Knaust, VD för K2A.

Svenska Studenthus är ett dotterbolag till K2A som är specialiserade på egenproducerade Svanenmärkta studentlägenheter. Svenska Studenthus har lägenheter från Lund i söder till Kiruna i norr och tar över fastigheten Grönborg 6 den 1 april 2020. Redan som 17-åring kan du ställa dig i Svenska Studenthus nationella bostadskö.


Källa: Mitthem