K-Fastigheter förvärvar mark i centrala Hässleholm


2020-02-12

Bild: K-Fastigheter

K-Fastigheter har tecknat avtal om förvärv av mark för byggnation av bolagets Punkthus, med upp till 18 hyreslägenheter på det populära T4-området i Hässleholm.


K-Fast Holding har förvärvat ett markområde om cirka 1 450 kvadratmeter i stadsdelen T4 i centrala Hässleholm. T4-området har en central betydelse även för K-Fastigheter. Här, i det tidigare kasernområdet, byggde bolaget sina första koncepthus och det senaste decenniet har K-Fastigheter utvecklat T4 till en stadsdel med en uppskattad kombination av äldre och nya fastigheter med bostäder, kommersiella lokaler och lokaler för föreningsverksamheter.

– Vi ser att vi kan bygga kommunens attraktivaste stadsdel på T4 med en attraktiv urban miljö med närhet till naturområde och rekreation. Här byggde vi våra första egenproducerade koncepthus, Låghus, för snart tio år sedan, och nu hoppas vi att snart starta byggnation av ytterligare ett Punkthus på T4-området. Med det aktuella projektet förvaltar K-Fastigheter totalt 207 hyresbostäder, varav 130 i sex Punkthus, och 5 400 kvadratmeter kommersiella lokaler i stadsdelen”, säger Jacob Karlsson, VD för K-Fastigheter.

Utöver ovan äger K-Fastigheter cirka 27 500 kvadratmeter bruttotalarea (”BTA”) byggrätt som bolaget planerar exploatera framöver.



Källa: K-Fastigheter