Veidekke Eiendom får markanvisning i Nyköping


2020-02-13

Bild: Veidekke

Veidekke Eiendom har erhållit en markanvisning i Stenbro, strax utanför Nyköping. Den aktuella markanvisningen avser en byggrätt för cirka 23 FLEX-radhus, vilket är Veidekkes koncept för radhus med flexibel planlösning. De tilltänkta husen kommer att ha två våningar och en boarea på 92-102 m², beroende på vilken planlösning som köparna väljer. Radhusen kommer att upplåtas med bostadsrätt och säljstart är planerad att ske under hösten 2020.

– Vårt flexibla radhuskoncept Veidekke FLEX har på kort tid fått flera markanvisningar över hela landet och det är en viktig indikator på att det är en produkt som efterfrågas av marknaden. Vi är väldigt glada att få förtroendet att bygga våra radhus i Stenbro och ser fram emot att utveckla området tillsammans med Nyköpings kommun, säger Mats Fryxell, affärsenhetschef Veidekke FLEX

Radhusen som kommer att byggas i Stenbro kompletterar den befintliga bebyggelsen i området som utgörs av fristående villor. De nya radhusen byggs i trä och de kommer att vara förberedda för solceller på taket. Varje radhus kommer att ha en egen trädgård och ett mindre gårdshus för förvaring med mera. Utanför kök och matrum kommer det även att finnas en större uteplats med gott om plats för umgänge.

– Vi vill skapa ett bostadsområde som uppmuntrar till gemenskap genom att ta tillvara på platsens landskapsbild och befintliga bebyggelse. Vi kommer att utgå ifrån den befintlig småhusbebyggelsen och med våra radhus tillföra en attraktiv, tät och gemensam gårdsbildning, säger Jan Svensson, affärsutvecklare Veidekke FLEX.


Källa: Veidekke