Egain Group utser ny VD


2020-03-09

<span>Karl-Johan Holm, ny VD för </span><span>Egain Group.</span>
Bild: Egain Group
Karl-Johan Holm, ny VD för Egain Group.

Styrelsen i Egain Group har utsett Karl-Johan Holm till VD. Karl-Johan har lång erfarenhet från olika positioner inom internationella teknologiföretag, senast som VD för Icomera. Han tillträder tjänsten den 1 april 2020.

Egain Group, ett ledande SaaS-teknikföretag inom digital kontroll och energioptimering av bostäder och offentliga byggnader, tillkännagav idag Karl-Johan Holm som företagets VD. Den 1 april kommer Karl-Johan att ersätta interim VDn, Sven-Olof Husmark, som nu blir Senior Advisor under en övergångsperiod.

Karl-Johan kommer senast från en tjänst som VD för Icomera, som utvecklar Internetlösningar ombord för passagerare och transportoperatörer; i synnerhet Wi-Fi för passagerare och relaterade tjänster. Under Karl-Johans tid som VD under de senaste sju åren blev Icomera den tydliga globala ledaren inom mobil Internetanslutning för kollektivtrafik.

Med mer än 20 års framgångsrikt ledarskap inom B2B och efter att ha levererat tekniklösningar i stor skala för kunder runt om i världen, har Karl-Johan en förståelse för digitalisering och hur man utvecklar organisationer, program och lösningar för att leverera enastående kundvärde och maximera ett företags möjligheter.

– Karl-Johan är rätt person att leda Egain in i framtiden, med tanke på hans starka fokus på kundfokuserad innovation, marknadstillväxt och beprövad förmåga att driva resultat, sa Tom-Even Mortensen, styrelseordförande.
– Med en solid plan på plats är vi på en positiv tillväxtbana på Egain och är väl positionerade för att fortsätta bygga vidare på vårt redan starka momentum. Jag är glad och stolt över att Karl-Johan kommer att leda vårt företag och jag är glada över att arbeta med honom - tillsammans med alla smarta människor på Egain - för att säkerställa Egains nästa fas av tillväxt och marknadsledande. Jag vill också tacka Sven-Olof Husmark för hans vision, starka engagemang och utmärkta ledarskap av Egain.

– Det känns bra att ansluta till det talangfulla och hängivna teamet på Egain, sa Karl-Johan.
– Sedan 2003 har Egain gjort byggnader smartare, mer kostnadseffektiva, bekväma och miljövänliga och företaget är väl rustat för sin nästa tillväxtfas när det gäller att hjälpa fastighetsägare driva digitalisering och en högre värdering av deras fastigheter. Företagets syfte är viktigt i en tid då energieffektivitet och miljö är viktigare än någonsin. 



Källa: Egain