Säkerhet är ingen lek - Brigade Backeye 360


2020-03-19

Med Brigades 360-system får du full överblick på dina omgivningar.
Bild: Abkati
Med Brigades 360-system får du full överblick på dina omgivningar.

God sikt i alla riktningar är ingen självklarhet när man framför tunga fordon. Med olika backvarnarsystem, speglar och kameror ökar synfältet, men risken är också att uppmärksamheten splittras. Med Brigades unika 360-system får du all information runt fordonet samlat och har full överblick på dina omgivningar.

Brigades 360-system är särskilt utformat för fordon som opererar i trånga, stökiga miljöer där det händer mycket. Det kan vara sopbilar på villagator, skåpbilar på lastbryggor, hjullastare eller kranbilar på byggarbetsplatser med mera. Det finns många lösningar på marknaden med olika speglar, kameror och backvarnare, men det kan vara svårt att hålla uppsikt i alla samtidigt och därmed riskerar man missa snabbt uppkomna situationer. Döda vinkeln blir därmed ännu en faktor som skapar stress.


Brigade 360 eliminerar döda vinkeln
Med Brigades 360-system försvinner dessa blinda fläckar när hela vyn runt fordonet presenteras på ett ställe. Föraren får en komplett surroundvy av fordonet i realtid och kan enklare och snabbare upptäcka och utvärdera faror, vilket ökar säkerheten.

– Vi tar säkerhet på största allvar och vet att det ofta innebär en stor stress för föraren att inte se ordentligt när han backar. Med Brigade kan vi erbjuda ett system som ger total överblick runt hela fordonet och därmed ökar tryggheten för föraren, säger Dragan Milinkovic, Produktchef Säkerhet och komfort på Abkati.

Brigade Backeye 360 fungerar på stora som små fordon eller maskiner och avståndet från visningsområdet kan ställas in för att passa den enskilda applikationen. Systemets flexibilitet innebär att det finns lösningar som är lämpliga både på väg och i terräng. Brigade Backeye 360 fås med 5 års garanti.



Källa: Abkati