Instalco får sjukhusuppdrag åt NCC och Region Sörmland


2020-04-01

Instalco får sitt hittills största uppdrag på 700 miljoner.
Bild: NCC/Carlstedt Ark
Instalco får sitt hittills största uppdrag på 700 miljoner.

Instalcobolagen Rörgruppen och Ohmegi har fått uppdrag av NCC och att utföra el- och VS-installationer vid utbyggnaden av tre sjukhus i Södermanland. Uppdraget ska utföras i samverkansentreprenad med ett totalt ordervärde av cirka 700 miljoner under åren 2020-2026.

Rörgruppen och Ohmegi kommer också att använda Instalcos systerföretag El & Säkerhet, JN El, Sprinklerbolaget och LG Contracting som underentreprenörer.

– Instalco har med sina bolag mycket stor erfarenhet av avancerade och tekniska installationer vid sjukhusbyggen. Vi har planerat för detta uppdrag under en lång tid och är stolta över att få utföra uppdraget i samverkan med NCC som vi arbetat tillsammans med länge, säger Göran Johnsson, vd på Rörgruppen och ansvarig i Instalco för sjukhusprojektet i Södermanland.

NCC och Region Sörmland har tidigare kommit överens om att renovera och bygga ut de tre sjukhusen Mälarsjukhuset i Eskilstuna, Kullbergska sjukhuset i Katrineholm och Nyköping lasarett. Projektet går under det gemensamma namnet Framtidens sjukhus.

Nu har Instalco genom de sex dotterbolagen fått uppdraget att utföra samtliga installationer av el och VS i de tre sjukhusen. Rörgruppen och Ohmegi har ett långt samarbete sedan tidigare, bland annat vid utbyggnaden av Södersjukhuset i Stockholm.

Genom uppdraget förstärker Instalco sin position som den ledande sjukhusbyggaren i Sverige inom el och VS.

Vid sjukhuset i Eskilstuna som är det största projektet kommer vissa gamla lokaler att rivas, andra moderniseras och nya lokaler att byggas. Nybyggnation och modernisering kommer även att ske vid sjukhusen i Katrineholm och Nyköping.

Att bygga och renovera sjukhus är en hållbar investering. De nya toppmoderna sjukvårdslokalerna får betydligt lägre energiförbrukning, bättre driftsekonomi och bättre miljö för anställda och patienter.

Instalco har inlett installationsarbetet och uppdraget beräknas vara helt klart 2026.



Källa: Instalco