Tessin fortsätter växa genom förvärv av Finlands största investeringsplattform för fastighetslån


2020-04-03

Bild: Tobias Björkman

Stockholm, Sverige och Helsingfors, Finland – Tessin Nordic AB, Nordens största finansieringsplattform för fastigheter, växer och blir ännu större. Tessin offentliggör att man förvärvat samtliga aktier i den finska plattformen Groundfunding Oyj. Syftet med förvärvet är att etablera en stark position i Finland för att kunna erbjuda finska fastighetsutvecklare attraktiva finansieringsmöjligheter genom att presentera dem för Tessins medlemmar i Sverige och Finland.

– Kapitalbehovet för fastighetsutvecklare är precis som i Sverige stort på den finska fastighetsmarknaden. Med Groundfundings plattform kan vi bygga en kraftfull närvaro i Finland samtidigt som vi fortsätter leverera enligt vår strategi i Sverige, säger Jonas Björkman, vd och medgrundare Tessin Nordic.

Groundfunding har förmedlat 105 miljoner kronor till finska fastighetsprojekt vilket skapar en bra bas för fortsatt snabb tillväxt. Tessins finska verksamhet blir ett effektivt komplement till Tessins svenska verksamhet som hittills har lånat ut mer än två miljarder kronor.

– Jag är helt övertygad om att utvecklings- och tillväxtpotentialen i Finland är betydande då marknaden befinner sig i ett intressant skede. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med teamet på Groundfunding för att optimera vårt finska finansieringserbjudande, säger Jonas Björkman.

Förutsättningarna skiljer sig från land till land, exempelvis när de gäller vilka säkerheter som ställs för lånen och vilka finansieringsprodukter som efterfrågas. I Sverige lanserade Tessin exempelvis en ny finansieringsprodukt i form av ett byggnadskreditiv som inte kommer att erbjudas i Finland.

– Vi anpassar våra finansieringserbjudanden till vad som efterfrågas på marknaden. Teamet på Groundfunding har värdefulla erfarenheter och insikt i den finska marknaden som kommer att hjälpa oss att på sikt skapa en portfölj av attraktiva finansieringsprodukter, avslutar Jonas Björkman.

Köpare och säljare har valt att inte kommentera villkor eller köpeskilling.



Källa: Tessin