weberfloor moisture control- trådlös fuktmätning för Webers avjämningsmassor


2020-04-03

Trådlös fuktmätning med weberfloor moisture control.
Bild: Weber
Trådlös fuktmätning med weberfloor moisture control.

Weber lanserar weberfloor moisture control, trådlös fuktmätning för Webers golvavjämnings- massor med molnlösning och digitala rapporter. I en testfas kommer systemet att erbjudas i Stockholmsområdet.

Weber har länge erbjudit produkter som möjliggör fuktmätning i sina golvavjämningsmassor. Med systemet weberfloor moisture control tar dessa produkter nu steget in i den digitala eran med bland annat en ny molnlösning och standardiserade digitala rapporter.

Systemet är speciellt designat för mätningar av relativ fuktighet i Webers golvavjämningsmassor under byggtiden men kan också användas för övervakning över längre tidsperioder, efter att ytskikten är lagda. Sensorn, weberfloor moisture sensor, gjuts in i golvavjämningen men behöver ingen energikälla eftersom all nödvändig energi överförs trådlöst vid avläsning med tillhörande handenhet.

– Med en lösning som möjliggör fuktmätning både initialt och över tid blir det enklare och man spar tid, säger Patrik Forsblom, Produktchef Golvavjämning.
– Med hjälp av handenheten går det att ladda upp avläsningarna till molnet för enkel datahantering och standardiserade rapportutdrag.

Systemet kommer att finnas tillgängligt i Stockholmsområdet i en testfas för att sedan kunna erbjudas även på andra platser i landet.


Källa: Weber