Premiär för Riksbyggens robotvisningar - gå runt på lägenhetsvisning hemifrån


2020-04-06

<noscript>&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;amp;lt;img alt=\
Bild: Hannes Söderlund
Brf Framsidan, Haninge, blir ett av de projekt som blir först ut med robotvisningar.

Nu kan bostadsintresserade sitta hemma i soffan och vara på lägenhetsvisning samtidigt. Riksbyggen investerar i två robotar som kunden själv kan styra hemifrån och bestämma precis vad man själv vill titta på i lägenheten. Först ut att testa robotvisningar blir i Brf Framsidan, Haninge och Brf Åsikten Södra, Uppsala.

Tidigare har Riksbyggen gjort direktsända livevisningar från lägenheter där mäklare visar tittarna runt. Men i den situation vi befinner oss i vill Riksbyggen erbjuda ännu fler möjligheter att titta på lägenhet hemifrån. Alla ska kunna gå på visning, även personer i riskgrupperna.

– Det finns alltid ett underliggande behov att flytta då människor ständigt befinner sig i olika skeden i livet. Trots att det är en speciell tid märker vi att människor vill titta på lägenheter. Även om man inte kan gå på visning själv så har vi nu skaffat ett tekniskt hjälpmedel i form av två styrbara robotar. Digitaliseringen för oss närmare varandra och omvärlden på många sätt och nu kan vi tillgodose det här behovet hos våra kunder, säger Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef, Riksbyggen

Riksbyggen kommer nu att jobba med robotvisningar för att lösa dagens utmaningar och erbjuder snart möjligheten att gå på visning till alla som vill.

– Det är enkelt att gå på en robotvisning. Kunden går till webbsidan, kopplar upp sig och styr roboten hemifrån. Sedan är det bara går runt med roboten i lägenheten och själv välja vad man vill titta på. Det är unikt och en oerhört bra lösning i dessa tider, Mathias Sandberg.



Källa: Riksbyggen