Eitech installerar elteknik i nytt badhus i Timrå


2020-05-11

Visionsbild över det nya och moderna badhuset som byggs i Timrå (bilden är en illustration).
Bild: Liljewall arkitekter
Visionsbild över det nya och moderna badhuset som byggs i Timrå (bilden är en illustration).

Eitech har vunnit förtroendet att ansvara för samtliga installationer av el- och telesystem i det nya och moderna badhuset som byggs i Timrå. Uppdragsgivare är NCC Building Sweden och slutkund är Timrå Kommun.

I Eitechs åtagande ingår installation av all elteknik, bland annat system och utrustning inom kraftförsörjning, tele, belysning, larm, säkerhet och elenergiproduktion.

– Samverkan, funktion, ekonomi och hållbarhet är centrala delar i vårt sätt att leda och utföra projekt, vilket överensstämmer väl med mål- och kravbilden för badhuset i Timrå där många tekniska system ska kommuniceras på en mindre yta och i en komplex miljö, säger Christer Johansson, enhetschef för Eitechs installationsverksamhet i Sundsvall.

Det nya badhuset placeras på Timrås idrottsplats i direkt anslutning till skola och ishall, samt omfattar en yta om cirka 6000 m² fördelat på olika badmiljöer och allmänna ytor som exempelvis reception, servering, konferensrum och gym. Anläggningen beräknas ta emot 150 000 besökare per år och planeras att vara färdigställd hösten 2022.



Källa: Eitech