HemSol lanserar unik onlineresurs för solceller


2020-05-13

HemSols solcellskalkyl.
Bild: HemSol
HemSols solcellskalkyl.

HemSol har sedan starten 2019 haft en tydlig målsättning – att underlätta för svenskar att göra en lönsam investering i solceller. Detta genom att bygga Sveriges mest heltäckande onlineresurs för hela processen – från en första analys till solceller färdigmonterade på taket.

Nu är det dags för HemSol att ta sitt första steg i sin utvecklingsresa. För att nå sin högtställda målsättning – att bli Sveriges mest besökta plattform för investeringar i solceller – så lanserar HemSol nu sin solcellskalkylator.

Vi är övertygade om att marknadens bästa användarupplevelse är nyckeln till framgång. I kombination med en teknisk avancerad solcellskalkylator så har vi lagt en mycket bra grund för att växa organiskt och bli uppmärksammade i relevanta sammanhang av solcellsentusiaster, säger William Bergmark, medgrundare av HemSol.

Hittills är företaget helt och hållet okommersiellt och har därmed inga intäkter av sin solcellsverksamhet. Planen är att under 2020 vidareutveckla sin tjänst och erbjuda privatpersoner möjligheten att kostnadsfritt och opartiskt jämföra offerter från lokala solcellsinstallatörer.

Utifrån tidigare arbetslivserfarenheter har vi lärt oss att kundnytta är otroligt viktigt för att lyckas. Vi kan inte komma på något bätte sätt att leverera värde till slutkunden än att konkurrensutsätta solcellsinstallatörerna och låta dem offerera mot varandra. En typ av jämförelsetjänst för solcellsofferter helt enkelt, säger William.

Mellan 2018 och 2019 ökade det totala antalet solcellsanläggningar med en toppeffekt under 20 kWp, det vill säga i huvudsak anläggningar anpassade för privatpersoner, med 75 %. Siffrorna var liknande för året dessförinnan.

Marknaden för solceller i Sverige fortsätta att ”booma”. Det öppnar dörren för aktörer som oss själva, var affärsmodell kräver en stor och mogen marknad för att fungera effektivt. Just nu finns inga moln på himmeln att ökningen ska stanna av nämnvärt heller, säger William.



Källa: HemSol