Nya steg för en långsiktig utveckling i Fisksätra


2020-05-19

Visionsbild över nya Fisksätravägen (bilden är en illustration).Visionsbild ö
Bild: Mandaworks/Brunnberg Forshed
Visionsbild över nya Fisksätravägen (bilden är en illustration).Visionsbild ö

En mer attraktiv offentlig miljö och ny bebyggelse med gynnsamt läge till kollektivtrafiken. I går antog kommunfullmäktige i Nacka en ny detaljplan för Fisksätra entré med tillhörande exploateringsavtal med Stena fastigheter AB.


– Fisksätra är ett område med stora möjligheter och den utveckling som vi nu står inför stärker området ytterligare. Genom att ingå exploateringsavtal med den största fastighetsägaren i Fisksätra skapas förutsättningar för att utveckla området långsiktigt och stabilt. Dessutom får fler människor möjlighet att bosätta sig här, säger Katarina Wåhlin Alm, stadstutvecklingsdirektör i Nacka kommun.  

I Fisksätra entré ska ny bebyggelse blandas med befintlig i ett centrumnära läge med god anslutning till kollektivtrafiken. I den nya detaljplanen möjliggörs byggandet av 375 nya bostäder, både hyresrätter och bostadsrätter, ett äldreboende, en förskola och lokaler för verksamheter. De nya husens fasadmaterial och färg ska inspireras av den nuvarande bebyggelsens, men samtidigt bryta av så att det blir tydligt vad som är nytt och vad som är kulturhistoriskt värdefull bebyggelse.

Fisksätra hör till ett av Nackas mest naturnära områden. Detaljplanen strävar efter att stärka Fisksätra centrum, förtäta området och skapa en mer attraktiv och trygg miljö, samt att utveckla den marina verksamheten.




Källa: Nacka kommun