Peab bygger hyreslägenheter i Eskilstuna


2020-05-19

Valsverket, illustration Rademachergatan.
Bild: Peab
Valsverket, illustration Rademachergatan.

Valsverket 7a, illustration Kungsgatan.
Bild: Peab
Valsverket 7a, illustration Kungsgatan.

Nils Staffansson, regionchef på Peab.
Bild: Peab
Nils Staffansson, regionchef på Peab.

Peab har fått i uppdrag att bygga 337 hyreslägenheter i centrala Eskilstuna. Beställare är Willhem AB och kontraktssumman uppgår till 336 miljoner kronor.

Kvarteret Valsverket i Eskilstuna omfattar nyproduktion av 337 hyreslägenheter om ett till tre rum och kök. I fastigheten kommer det också att finnas lokaler på bottenplan samt gemensamma gårdsytor. Den totala ytan blir cirka 23 000 kvm. Byggnaden kommer att certifieras som Miljöbyggnad Silver, vilket ger ett hållbarhetstänk genom hela projektet och därmed bra byggnader för både hyresgästerna och vår miljö.

Projektet byggs i centrala Eskilstuna med promenadavstånd till högskolans nybyggda lokaler invid Eskilstunaån, centralstationen, fina parkområden och centrumkärnans gågata.

Vi bygger sedan tidigare bostäder i närheten, och det känns väldigt bra att fortsätta bidra till samhällsbygget på ett hållbart sätt när vi nu ytterligare utökar antalet bostäder i centrala Eskilstuna, säger Nils Staffansson, regionchef på Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad med planerad byggstart under våren 2020 och beräknas vara klart i sin helhet under 2023. Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2020.



Källa: Peab