Kungsleden hyr ut ytterligare 1 500 kvm till skolor i Trollhättan


2020-05-19

Bild: Kungsleden

Kungsleden tecknar två nya hyresavtal avseende uthyrning av ca 1 500 kvm i fastigheten Läkaren 1 i Trollhättan. Hyresgästerna består av två skolor som båda utökar sina hyresavtal i takt med ett ökat antal elever.

– Vi är glada över att våra goda kundrelationer kan bidra till förbättrade utvecklingsmöjligheter i Trollhättan, säger Ulrica Sjöswärd, regionchef Göteborg/Malmö hos Kungsleden.

Kungsledens befintliga hyresgäst Lärande i Sverige AB, som bland annat driver nystartade och naturbruksinriktade Realgymnasiet, utökar sin yta till ca 1 600 kvm i samband med ett ökat intresse för skolan. Realgymnasiet finns på 17 orter i Sverige och inom ett par år väntas skolan i Trollhättan ha ökat antal elever.

– En utökning av skolans lokaler möjliggör för utökade utbildningsmöjligheter framöver och tar oss närmare målet att undervisa fler elever på Realgymnasiet inom ett par år. En väsentlig del i det är att ha verksamhetsanpassade lokaler som tillgodoser våra elevers och anställdas behov, säger Fredrik Ljung, fastighetschef för Lärandegruppen.

Nordic International School bedriver grundskoleverksamhet och utökar sin yta till ca 2 000 kvm och gör plats åt fler elever. Sedan ett år tillbaka bedrivs restaurang och matsal för elever och andra gäster.

– Vi vill ge elever chansen till en inspirerande miljö och är glada att med en effektiv process kunna utöka vår verksamhet i Trollhättan. Nu ser vi fram emot att välkomna våra elever till större lokaler, säger Erik Ramberg, fastighetschef hos Nordic International School.

Fastigheten Läkaren 1 har totalt 31 200 kvm uthyrningsbar yta för kontor, vård- och omsorg, skola och bostäder.



Källa: Kungsleden