Structor växer inom konstruktion i Dalarna


2020-05-21

<noscript>&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;amp;lt;img alt=\
Bild: Structor
Structor Byggteknik Dalarna växer. Nicklas Karlsson till vänster och Kristina Hansen till höger.

Nicklas Karlsson är nyanställd på Structor Byggteknik Dalarna AB, där han tidigare gjort sitt examensarbete och arbetat parallellt med sina studier. Nicklas är elitidrottare i mångkamp och har ingått i svenska junior- och seniorlandslaget. Vid sidan av sin karriär inom friidrott har han läst på Högskolan Dalarna.

Nicklas examensarbete handlar om beräkning av olyckslaster utifrån gällande konstruktionsregler. En slutsats av hans examensarbete är att det är viktigt att branschen kommer överens om hur konstruktionsreglerna för kända och okända olyckslaster ska tolkas.

– Jag kom i kontakt med Structor via en studentkväll i Falun och fastnade för stämningen på kontoret. Jag gillar att det är så korta kommunikationsvägar och enkelt att jobba ihop. Det är skönt att vara klar med examen. Nu kommer jag elitsatsa inom både konstruktion och mångkamp, säger Nicklas Karlsson.

– Vi är jätteglada över att Nicklas valt att komma till oss. Vi har växt stadigt sedan starten 2014 och Nicklas kommer att stärka oss ytterligare på marknaden i Dalarna. Vi har ett bra samarbete med Högskolan Dalarna, där de lokala organisationerna Star och ByggDialog Dalarna är viktiga länkar. Ett vinnande koncept, säger Kristina Hansen, vd för Structor Byggteknik Dalarna AB.



Källa: Structor