Serneke bygger 16-våningshus i Helsingborg


2020-05-29

85 nya lägenheter kommer rymmas i den nya fastigheten i kv. Luna på Ringstorp i Helsingborg (bilden är en illustration).
Bild: Serneke
85 nya lägenheter kommer rymmas i den nya fastigheten i kv. Luna på Ringstorp i Helsingborg (bilden är en illustration).

Serneke har tecknat totalentreprenadavtal med Slättsund om nyproduktion av 85 lägenheter i kv. Luna, på Ringstorp i Helsingborg. Ordersumman uppgår till cirka 179 miljoner kronor.

Totalentreprenaden för Kv. Luna avser byggnation av 87 lägenheter fördelat på två huskroppar, på 16 respektive 9 våningar, med källare och gemensamt garage. Totalt omfattar byggnaden cirka 11 000 kvadratmeter BTA. Beställaren Slättsund är ett samarbete mellan Slättö Förvaltning AB och Sundprojekt AB.

Bostadsprojektet uppförs i två etapper.  Den första etappen med 57 lägenheter i 16 våningar har planerad byggstart hösten 2020 och beräknas stå klart hösten/vintern 2022/2023. Etapp två planeras att inledas våren 2021.

– Det blir en utmaning att bygga högt med allt vad det innebär kring logistik och produktion. Det kommer bli en oslagbar utsikt från många av lägenheterna och ska bli riktigt spännande att få följa med huset upp, säger Jeanna Nylander, arbetschef på Serneke, och fortsätter:

– Vi är väldigt glada att nu kunna gå vidare med tredje etappen av R2 som vi kallar vårt projekt på Helsingborgs högsta punkt. Att kröna detta med ett 16-våningshus är helt fantastiskt. Det är ett stort intresse för bostäderna och vi ser fram emot kommande 9-våningshus.

– Vi ser fram emot ett gott samarbete med Serneke i detta höga ovanliga projekt, säger Slättsunds Johan Hultman och Henrik Lindén.

Ordersumman om cirka 179 miljoner kronor inkluderas i orderingången för andra kvartalet 2020.


Källa: Serneke