Ikano Bostad hyr ut 10 000 kvadratmeter lageryta till MatHem


2020-06-02

Bild: Lokallotsen

2016 förvärvade Ikano Bostad fyra kontors- och lagerfastigheter i södra delen av Forsåker i Mölndal. Under tiden som planeringen av utvecklingen av området sker kommer Ikano Bostad att hyra ut 10 000 kvadratmeter lageryta till MatHem som kommer att flytta in tillsammans med Fruktbudet.


– Vi är mycket glada över att få MatHem som hyresgäst och det känns bra att lokalerna används under perioden som vi arbetar med utvecklingen av området. När allt står klart kommer Södra Forsåker vara en ny attraktiv och hållbar stadsdel med närhet till bra kommunikationer, säger Katarina Widén Allansson, regionchef Väst på Ikano Bostad. 

Södra Forsåker kommer att bli en ny stadsdel i nära anslutning till Mölndal Centrum. När området står klart kommer här att finnas nya bostäder, arbetsplatser och service. Stadsdelen kommer även ligga nära Mölndals nya järnvägsstation på den planerade järnvägssträckan mellan Göteborg-Borås, som även stannar vid Landvetter flygplats.

Lagerlokalen är 10 000 kvadratmeter stor och kommer att anpassas för verksamheten innan MatHem och Fruktbudet flyttar in. Flytten är beräknad att genomföras i slutet av 2020.

– Vi har under lång tid planerat en expansion i Göteborg med omnejd, där vi har diskuterat olika alternativ för hur vi ska gå tillväga. De senaste månadernas explosionsartade ökning för MatHem, och Fruktbudets mycket stora tillväxt under det senaste året, har gjort att vi har behövt agera snabbare än planerat. Vi är därför mycket glada över att nu ha skrivit avtal med Ikano Bostad om det nya, större lagret som kommer att vara en viktig nyckel för vår satsning på Göteborgsområdet, säger Johan Lagercrantz, vd på MatHem.

Ikano Bostad har funnits i Göteborg sedan 2015 och utvecklar och bygger kvadratsmarta och hållbara bostäder och bostadsområden i Göteborg och i kranskommunerna.



Källa: Ikano Bostad