LK Stamfördelare ISOMAX - Nytänk för hållbara VVS-installationer


2020-06-02

Bild: LK

LK Stamfördelare ISOMAX är en prefabricerad lösning som ger många möjligheter till ett rationellt byggande. ISOMAX unika utformning med vattenstammarna utanför platsen för fördelarna möjliggör isolering av tappvattenrören enligt gällande branschkrav för energikrav och förebyggande av legionella.

– Idag ställs det större och tuffare krav på produkter som används inom byggnation. Två saker som är i fokus inom tappvatteninstallationer är legionella och energikrav. LK har därför utvecklat och tagit fram en helt ny och unik lösning för att fördela tappvattnet från fördelare till tappstället, säger Mats Fernebring ansvarig för utveckling på LK Prefab.

LK Stamfördelare ISOMAX levereras med förmonterade fördelare och är förberedd för mätning. Lösningen möjliggör också en enkel åtkomst för montering och fullisolering av stammarna som är placerade utanför området där fördelarna är monterade. Den robusta benställningen kan med ett enkelt handgrepp efterjusteras i höjdled om så önskas och med det innovativa luckfästet monteras luckan enkelt i väggens regelkonstruktion.

– Den höga prefabriceringen minimerar arbetsmomenten på arbetsplatsen. Du får också en enkel åtkomst till kopplingar och fördelare genom den nya flexibla luckan. LK Stamfördelare ISOMAX är utvecklad och tillverkad på vår fabrik LK Prefab i Gävle och det är en flexibel lösning som vi kan anpassa efter kundens behov, avslutar Mats.


Fakta


Källa: LK